Beeld & Geluid

Beeld & Geluid is naast het toonaangevende instituut voor media ook een buitengewoon prachtige evenementenlocatie in Hilversum. We hebben ideale ruimtes en faciliteiten om jouw seminar, congres of bedrijfspresentatie tot een groot succes te maken. Technisch is er veel mogelijk.  Denk aan moderne led verlichting (wit en gekleurd) in de Theaterzalen en goede streamingsmogelijkheden. Wij regelen het graag voor je. Met een vaste cateraar hebben wij alles in huis, waardoor je ook voor een borrel, receptie, sit down diner of personeelsfeest bij ons aan het juiste adres bent. Het Atrium biedt een inspirerende, creatieve en toegankelijke ontmoetingsplek.

Boek deze locatie

Kleurrijke architectuur

Beeld & Geluid betrok in december 2006 een architectonisch opvallend gebouw op het Media Park in Hilversum. Neutelings Riedijk Architecten ontwierp het gebouw van 16 meter onder de grond tot 26 meter boven de grond. De indrukwekkende canyon met de depots van Beeld & Geluid vormen, ook letterlijk, het fundament van de organisatie. Het gebouw ademt mediageschiedenis. Niet alleen door de indrukwekkende portretten van Nederlandse mediagrootsheden die aan de Wall of Fame hangen, maar ook door de unieke glasgevel. In totaal zijn er 748 archiefbeelden verdeeld over 2244 glaspanelen die zijn ontworpen door Jaap Drupsteen.

Media-archief

Beeld & Geluid is één van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video (games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten. Particulieren en zakelijke partijen kunnen gebruik maken van dit archief. Heerlijk grasduinen tussen je favoriete fragmenten of een professionele bedrijfsfilm maken!

  • Atrium

  • Theater

  • Eigen cateraar in huis