Forteiland Pampus

Jouw unieke event op een onbewoond eiland? Kom naar Forteiland Pampus! Pampus ligt al 125 jaar in het IJmeer, maar staat zeker niet stil! De komende jaren worden eiland en vloot verduurzaamd en 100% off-grid. Pampus Events heeft jarenlange ervaring met het organiseren van custom-made programma’s en beschikt over een eigen horecabedrijf dat werkt met enkel duurzame producten, het liefst van eigen eiland! Kortom: alle ingrediënten om van jouw evenement een succes te maken! Is één dag niet genoeg? Maak van je event een meerdaagse ervaring en geniet van de rust van het nachtelijke eiland. Slapen onder de sterrenhemel is een herinnering voor het leven!

Boek deze locatie

Eilandgevoel

Een absoluut voordeel van een event op een eiland is het unieke eilandgevoel. Laat de hectiek van alledag achter op het vaste land en kom volledig tot rust op Pampus. Of gebruik de omliggende wateren voor spectaculaire nautische sporten. Het eilandgevoel is een perfecte versterking van een inhoudelijke bijeenkomst: met je hoofd in de wind worden de mooiste ideeën geboren!

Off-grid werelderfgoed

Pampus is al sinds zijn opening in 1895 off-grid. Zelfvoorzienend dus en voor gas, water en elektriciteit niet afhankelijk van invloeden van buitenaf. Op deze manier konden ruim 200 manschappen overleven op het eiland, terwijl zij de hoofdstad verdedigden. In de 21e eeuw zit het met die verdediging wel goed, maar is Pampus nog steeds zelfvoorzienend. We koken uit eigen moestuin, verwerken afval tot gas om op te koken en maken ons eigen drinkwater. De komende jaren transformeert Pampus tot het eerste 100% fossielvrije UNESCO werelderfgoed van Europa!

Volstrekt uniek

Verwacht op Pampus geen gelikte congreszalen, aanmeldbalies of strak design. Wat kun je dan wel verwachten? Een groen eiland met weidse vergezichten. Een negentiende-eeuws fort met tachtig spannende ruimtes: van duistere gang tot indrukwekkende koepel. Een eigen horecabedrijf dat werkt met producten van eigen eiland en duurzame leveranciers uit de omgeving. Kortom: een volstrekt unieke plek voor een even uniek event!

  • Haven van Pampus

  • Op en aan het water

  • Verrassende vibe