Grote Kerk Naarden

Voor zakelijke events zoals beurzen, bedrijfspresentaties, netwerkborrels en zakendiners is Grote Kerk Naarden een ervaren en betrouwbare partner. Wij hosten besloten evenementen, van champagnediner tot prijsuitreiking, van jaarvergadering tot executive lunch. Een lege vloer om te netwerken, een plenaire opstelling in het koor, of de gehele ruimte met sfeervol gedekte tafels voor een diner met 600 mensen. Het kan  allemaal. Wie een evenement bij ons organiseert, kan vertrouwen op onze professionele begeleiding tot in de puntjes.  

Boek deze locatie

Erfgoed

Grote Kerk Naarden is een rijksmonument en dateert uit eind 15de eeuw. De toren stamt zelfs uit 1380. Uniek is het 500 jaar oude beschilderde tongewelf uit 1518. Het is het enige bewaard gebleven beschilderde houten gewelf in Nederland en is ook in Europa enig in zijn soort. Het maakt van Grote Kerk Naarden de Sixtijnse Kapel van de Lage Landen. Het magistrale gebouw ademt cultuurgeschiedenis en staat centraal in Naarden-Vesting, een pittoreske en goed bewaarde vestingstad die in de Middeleeuwen een belangrijke strategische en handelsfunctie had.

Duurzaamheid

Wij vinden duurzaamheid heel belangrijk. Dit is een van de uitdagingen van deze tijd, zeker in grote monumentale gebouwen die van nature veel energie kosten. De afgelopen jaren hebben wij diverse duurzame initiatieven gerealiseerd, zoals een verwarmings- en ventilatiesysteem dat optimaal inspeelt op de grote ruimte en LED-verlichting in de kroonluchters en LED-evenementenverlichting in alle mogelijke kleuren. Momenteel werkt een interdisciplinair team in opdracht van de Rijksbouwmeester en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed aan een ontwerp voor innovatieve duurzaamheidsoplossingen voor ons gebouw.  

ANBI

Stichting Grote Kerk Naarden is een organisatie zonder winstoogmerk. De Stichting heeft de culturele ANBI-status. De netto-opbrengst van uw evenement komt ten goede aan het behoud en de ontwikkeling van het rijksmonument Grote Kerk Naarden. Met het organiseren van een evenement bij ons, steunt u dus automatisch een goed doel. 

 

  • Ingerichte bar

  • Vesting met Grote Kerk

  • Kerk als beursvloer