Hoe het begon

Augustus 2020

Wij weten het natuurlijk allang, het Gooi zit vol verrassende eventlocaties. Van weergaloze architectuur, prachtige vergezichten tot culturele hoogstandjes. En dat omgeven door bos, hei en water. Wij weten het. Nu de rest van Nederland nog.

Samen sta je sterker
Als je het Gooi wil laten zien als inspirerende eventdestinatie voor zakelijke events, groot en klein, dan kan je de tegeltjes wijsheid er wel bij pakken. Want ‘samen sta je sterker’, ‘samen voor ons eigen’ en zo kunnen we er wel nog een paar noemen. Vier Gooise locaties (Singer Laren, Gooiland, Studio 21 en Beeld en Geluid) namen daarom het initiatief om met elkaar om tafel te gaan en nodigden Hilversum Marketing daarbij uit. Niet eerder is in het Gooi zo actief de samenwerking gezocht. Onze eerste missie: een gezamenlijk verhaal en passende vormgeving voor het Gooi op de grootste beurs voor de evenementenindustrie, Event Summit 2020. De plek om het Gooi voor de 6.500 eventorganisatoren in de spotlight te zetten. Met felle kleuren en diagonale lijnen in de aankleding werden de bezoekers in de Gooistraat begroet. Want de locaties in het Gooi zijn fris, creatief en inspirerend. Missie geslaagd!

Creatief, uniek en inspirerend
De samenwerking na Event Summit smaakte naar meer. De onderlinge bezoeken om elkaar en elkaars locaties nog beter te leren kennen en het brainstormen over nieuwe missies, bracht de alliantie een stap verder. Met elkaar hebben we in de zomer van 2020 hard gewerkt om een eigen merk neer te zetten. Gooi Meetings: het overkoepelende merk voor unieke en inspirerende eventlocaties in het Gooi. En waarom zou je het dan bij vier eventlocaties houden? Daarop zijn we in gesprek gegaan met andere toffe locaties om zich aan te sluiten. Daaraan was en is nog steeds wel één harde voorwaarde verbonden. Alle eventlocaties van Gooi Meetings zijn geen doorsnee zalenverhuurcentra maar zijn creatief, uniek en inspirerend. Ze hebben een eigen verhaal rond de voor het Gooi belangrijke thema’s media, cultuur, natuur of architectuur.

Gooi Meetings is live! 
Ondanks de onaangename tussenkomst van corona die een gigantische weerslag heeft op de evenementenmarkt, zijn we (op het moment van schrijven van deze blog) gegroeid naar 11 deelnemende eventlocaties. Op donderdag 20 augustus hebben we met elkaar in Singer Laren officieel Gooi Meetings gelanceerd. Een feestelijk moment! En we staan niet stil. We gaan verder met elkaar aan de slag om het Gooi te branden als dé eventdestinatie van Midden Nederland. Want met onze unieke en inspirerende locaties in deze prachtige omgeving is er voor ieder wat wils. Kom jij het Gooi ontdekken?

Ontdek het Gooi