Krachtcentrale Huizen

Sommige panden intrigeren. De Krachtcentrale in Huizen is er zo één. Het ademt nostalgie, is sprookjesachtig en rauw tegelijk. En dat voel je direct bij binnenkomst. De kathedrale ruimte van de Galerie staat in verbinding met het Restaurant en de Bar. Als de brug op een schip biedt de Entresol uitzicht op het Restaurant. In de halfopen ruimte, omring je je met dezelfde stoere industriële- als lichte ateliersfeer in het eetgedeelte onder je. Ga je voor een onvergetelijk feest, dompel je dan onder in de Club. Een rauwe en tegelijk museale sfeer van clubs in Londen, Berlijn en Parijs. Of organiseer je meeting in het restaurant. Een plek waar het wemelt van de visuele tintelingen en chef Harm Tolboom zorgt voor een ware smaakexplosie. 

Boek deze locatie

Vol karakter

De Krachtcentrale in Huizen is in 1938 gebouwd om stroom op te wekken voor de naastgelegen vilt- en papierfabriek, maar voorzag ook lange tijd een groot deel van ’t Gooi van elektriciteit. Na een aantal jaren leegstand, is het pand geheel gerenoveerd. Het kathedrale gebouw is omgetoverd tot een broedplaats met karakter, waar creativiteit en gastvrijheid hand in hand gaan. Met negen ateliers, een galerie, verschillende vergaderlocaties, en een café-restaurant. Met gebruiksporen die herinneren aan de oorspronkelijke functie van het pand. Dus ja, die gaten in de oude wandtegels blijven zo.

De Galerie

Duw de imposante deuren van deze kolossale ruimte open en je bent voor even de museumdirecteur vlak voordat de nieuwe tentoonstelling wordt geopend. Diep in de vorige eeuw stonden in dit vertrek de stoomketels van De Krachtcentrale. Nu is het de Galerie. Een onderkomen met kathedrale afmetingen. Let op de raampartijen, de betonnen zuilen en het licht dat binnenvalt. Ideale locatie voor zakelijke events, spectaculaire 3D-presentaties en een diversiteit aan ceremonies en recepties. De galerie staat met het restaurant en de bar in verbinding en wordt afgescheiden door stalen deuren.

 

Lust voor alle zintuigen

Door de metershoge raampartijen in het hart van dit industriële complex kolkt het daglicht naar binnen. Het geeft het Restaurant in deze oude fabrieksruimte de sfeer van een zondoorstoofd atelier. Een plek waar je ongekend lekker kunt lunchen en dineren. Een plek ook waar het wemelt van de visuele tintelingen. Van de op de Amsterdamse School geïnspireerde houten tafels en stoelen, tot de speels geplaatste planten in terracottapotten. Van de eigeel-emaille tegels uit de voormalige krachtcentrale tot de verweerde muren. Van de doorkijk naar de openkeuken tot de kleurrijke muur met schilderijen. Het Restaurant is een lust voor alle zintuigen en er wordt op het ritme van de seizoenen dagvers gekookt. 

Dakterras

Op houten vlonders, omringd door olijfbomen, onder het getemperde zonlicht van de rieten overhuiving waan je je, eerder in de Méditerranée dan in Huizen. Alleen de knalgroen geverfde Food truck, een voormalige SRV-wagen, is een duidelijke hint dat je in het Gooi bent. Wie het Dakterras afhuurt in de zomermaanden, weet zich verzekerd van een relaxte borrel, ook na zakelijke meetings. A la carte eten kun je er niet, maar uit de oven in de Food truck worden heerlijke dunne pizza’s geserveerd en andere streetfood om je vingers bij af te likken. 

 

  • De Bar

  • De Entresol

  • De Club