Let's meet MCO

Elke week zetten we een van onze locaties in the spotlight. Dit keer stellen we je voor aan   Jeanette van Es, Coördinator Zakelijke Verhuur en Teamleider, bij het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum. Samen met haar team maakt zij van de events bij het MCO een unieke ervaring.   

Waarvoor steek jij de handen uit de mouwen bij het Muziekcentrum van de Omroep? Voor energieke meetings en events die ook een stukje muzikale magie uitstralen. Wij zijn een bijzondere locatie waar overal in het gebouw muziek klinkt. Muziek doet iets met je en die ervaring delen wij graag.

Vertel, wat is het grote geheim van het MCO. Wat maakt deze locatie uniek?
Het MCO is als locatie al het best bewaarde geheim van Hilversum en ligt op het hoogste punt van de stad, de Heuvellaan. Daar staat een enorm studiocomplex waar muziek de hoofdrol speelt. 

Wat maakt deze locatie uniek? 
Het MCO is vaste repetitieruimte van het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest. Klinkende namen en hoog professioneel. Daarnaast is het ook de vaste locatie van Globe Centrum voor Kunst en Cultuur, hebben wij onze eigen concertseries en worden er veel professionele opnamen gemaakt. Het gebouw ademt muziek en deelt dat ook graag.

Wat zijn jullie (verborgen) parels? 
We zijn een Rijksmonument, omdat ons gebouw de omroeparchitectuur de jaren ’30 tot ’90 toont. Diep verborgen in de kelders ligt de grootste bladmuziekcollectie van West-Europa, waarvan nu al meer dan 60.000 titels gedigitaliseerd en dus voor iedereen toegankelijk zijn. Voor ieder radio- en tv-programma werd vroeger speciale muziek gecomponeerd en live uitgevoerd.

Heb je nog een leuke fun fact over het Muziekcentrum van de Omroep? 
Zélf muziek maken met je team, je bedrijf of je speciale gasten is het leukste wat er is! Als opening van je dag, voordat iedereen in een middagdip belandt, of als vrolijke afsluiting. Muziek voedt je brein op zoveel manieren. 

Als jij het ultieme event in het MCO mag organiseren, hoe ziet dat er dan uit? 
Dat zou voor mij een bedrijfsevent in meerdere studio’s zijn, met een gezamenlijke start, dan voor iedere gast keuzes uit een muzikale menukaart vol belevenissen en een dijk van een uitsmijter!

Wat is dé tip voor een succesvol event in het Muziekcentrum van de Omroep? 
Kom eerst langs voor een rondleiding en ervaar wat dit gebouw jou en je gasten kan brengen. Bij ons is niets standaard, je moet de klik voelen.

Ontdek het MCO in Hilversum