M-Mediagebouw

Homebase for the media-minded. Het kloppende hart van de nieuwe mediawereld in Hilversum. Regisseurs, redacteurs, engineers, designers, producers en schrijvers. Samen werken zij aan nieuwe inspirerende manieren om media te maken. In deze lichte en ruime locatie kom je ze allemaal tegen. De creatieve workspace van mediamakers waar diverse state-of-the-art studio's, een lounge en het hart van het gebouw te huur zijn. Kantoorruimte huren, een evenement organiseren; het kan allemaal. Laat ons weten wat je wensen zijn, wij denken graag met je mee. Doe alsof je thuis bent. 

Boek deze locatie

Hoe het begon

M is een initiatief van Stichting AKN: AVRO, KRO en NCRV. De stichting, die sinds 2000 in het karakteristieke gebouw zit, wil mediamakers met verschillende achtergronden samenbrengen in een vernieuwende omgeving, om zo nieuwe verbindingen en vormen van media te stimuleren. Het idee voor de Homebase of the media-minded was geboren. In juni 2018 opende M officieel haar deuren.

Dynamische vorm

De merknaam M is geïnspireerd op het ontwerp van het gebouw. Er ligt een grote M-vormige geluidsgolf op het dak. Want de verbindende factor in het hele pand is media. Met één krachtige letter vertelt het Mediagebouw haar verhaal.

Werken aan de toekomst

M werkt hard aan haar duurzaamheid. Het energiezuinige gebouw (label B) is met 100% Nederlandse windenergie en de transitie naar volledige led-verlichting koploper in Hilversum. Met deze en andere initiatieven zorgt M voor een positieve bijdrage aan de energietransitie. Daarnaast is M ook partner van Media Groen. Een project met andere media organisaties op en rondom het Media Park die de voor Hilversum zeer belangrijke media- en broadcast industrie op ecologisch, economisch en sociaal terrein van binnenuit willen verduurzamen. Dit om de stad, haar industrie en haar omgeving blijvend te laten bloeien.

  • Smeltkroes van mogelijkheden

  • Atrium