Museum Hilversum

Wil jij jouw event of ontvangst vieren op een bijzondere plek met mediakunst en fotografie? Er kan veel in Museum Hilversum. De grandeur van vroeger en het moderne van nu ontmoeten elkaar hier. Het monumentale gedeelte met prachtige schilderingen heeft een chique sfeer, waar de moderne expositieruimte aanzet tot creativiteit. De ruimtes in het museum zijn in te richten naar wens voor meetings, presentaties of lezingen met stoelen. Maak gebruik van de catering van het museum of neem je eigen cateraar mee. Wij helpen je graag bij het organiseren van jouw event.

Boek deze locatie

De sfeer van toen

Het bordes en de magnifieke monumentale hal prikkelen je nieuwsgierigheid. De Burgermeesterzaal met ontvangstmogelijkheid, bar en gouden zitgelegenheid, leent zich uitstekend als vipruimte of café. Als je doorloopt, kom je in de Raadzaal waar je de historische sfeer proeft. Bij uitstek de locatie voor boekpresentaties en lezingen. Met een oppervlakte van 64 m2 en een hoogte van 4 meter is het een indrukwekkende ruimte. Kijk eens omhoog voor de authentieke plafondschildering.

Het moderne van nu

Een draaiende zware en verborgen deur, geeft toegang tot de expositievloeren. Deze ruimte is met een centrale ronde vide met daklantaarn een even intieme als imponerende ruimte. Daglicht dringt zelfs tot de ondergrondse laag door en zorgt voor een gevarieerd en karakteristiek lichtniveau per verdieping. De drie etages zijn op verschillende manieren te gebruiken. Op deze prachtplek ben je omringd door de op dat moment getoonde werken van de expositie, die dienen als decor voor een bijzondere lezing, presentatie of als borrellocatie. Maar ook een diner aan ronde tafels, een theatervoorstelling of congres behoort tot de mogelijkheden. 

Kloppend hart

Wanneer je door de lange, statige Burgermeesterzaal loopt, voel je meteen dat dit het kloppend hart van het museum is. Hier bevindt zich de entreebalie en deze ruimte doet tevens dienst als museumcafé. Deze zaal is perfect als feestruimte voor kleine gezelschappen. Dit kan zonder of in combinatie met de Raadzaal en/of expositievloeren.

  • Bordes

  • Raadzaal

  • Expositievloer