Muziekcentrum van de Omroep

In het Muziekcentrum van de Omroep draait alles om muziek. Tijdens je bijeenkomst kunnen wij je voorzien van een muzikaal intermezzo. Denk aan een repetitiebezoek, een muzikale workshop of masterclass dirigeren. Er is zoveel creativiteit in dit gebouw van amateur tot topniveau. Een verademing voor klanten die op zoek zijn naar een eventlocatie met een bijzonder verhaal, sfeer én zakelijkheid. Voor alle cateringwensen staan we open en samen zorgen we voor een gastvrije ontvangst van jou en jouw gasten. Het MCO is centraal gelegen nabij de A1, A27 en de stations van Hilversum en Hilversum Mediapark en beschikt ook over eigen parkeerplaatsen voor meer dan 100 auto’s. Daarnaast kan er in de nabije omgeving eenvoudig extra parkeerruimte bij gehuurd worden.

Boek deze locatie

Oudste radiostudio

Dit bijzonder mooie gebouw is in 4 fases gebouwd door architecten Eibink, Snellebrand, Merkelbach en Elling. Begin jaren 30 is de bestaande villa uit 1887 verbouwd tot de (VARA)radiostudio. Dit is de oudste radiostudio van Nederland. Een aantal jaar geleden is deze studio 2 gerenoveerd en teruggebracht in de originele staat. In de loop der tijd zijn er een technische vleugel, de hal (entree), een concertzaal en een studiovleugel bij gekomen. In het pand zijn nu 12 studio’s te vinden.  Ook de kunst mag niet ontbreken, er zijn onder andere werken te zien van Bart van der Leck en Hildo Krop.

Als muziek in je oren

Er klinkt heel veel muziek in het MCO. Het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest hebben hier hun vaste repetitiestudio's. Globe, de regionale kunst en muziekschool geeft allerlei muzieklessen en workshops. En muziek is op diverse manieren te combineren met je bijeenkomst of evenement. Je kunt opnamesessies van diverse bands bijwonen (2 meter sessies), onze eigen concertseries en lunchconcerten bezoeken. Ook repeteren hier veel amateurgezelschappen uit de regio die hier regelmatig concerten geven.

Creatieve ruimtes

Door de historie van dit pand in combinatie met de muziek is dit een unieke plek waar alles bij elkaar komt. Wij hebben veel verschillende ruimtes, die voor vele doeleinden kunnen worden ingezet. Dit samen resulteert in een prachtig gebouw waar van alles gebeurt, muziek, workshops, lessen, zakelijke bijeenkomsten en feestelijke evenementen, er is heel veel mogelijk. Bespreek alles met onze creatieve eventmanagers en ervaar de gastvrije ontvangst door onze vaste cateraar.

  • Muziek in uitvoering

  • Studio 1