Let's meet Gooiland

Elke week zetten we een van onze locaties in the spotlight. Dit keer stellen we je voor aan Philip Lamers. Philip is eigenaar en directeur van de evenementenlocatie en het hotel dat zich in een modern rijksmonument in het centrum van Hilversum bevindt: Gooiland.  

Waarvoor steek jij de handen uit de mouwen bij Gooiland? 

“Ik hou niet van stilzitten en bij mij is echt: hoe groter het probleem, hoe harder ik mijn best doe om met een creatieve oplossing te komen. Ik ben een kei in omdenken en wil overal een positieve draai aan geven.” 

Vertel, wat is het grote geheim van Gooiland. Wat maakt deze locatie uniek? 

“Onze locatie biedt oneindig veel mogelijkheden. We beschikken over 16 karakteristieke ruimtes voor 100 tot 1.500 personen op 4.200 vierkante meter. Lichte ruimtes met plantenwanden bevinden zich onder één dak met een authentieke, knus theater, dat zeer geschikt is voor plenaire sessies. Ga je een beurs organiseren? Ook dat kan bij Gooiland op onze beursvloer van ruim 1.500 vierkante meter. En hoe fijn is het dat je na een evenement bij ons kunt overnachten? Onze vriendelijke collega’s geven je van binnenkomst tot uitzwaaien en warm verblijf.” 

Wat zijn jullie (verborgen) parels? 

“De architectuur van het pand is op vele plekken pas zichtbaar als je er goed naar kijkt. Ik vind de geschiedenis van het pand onwijs gaaf. Men denkt vaak dat Dudok de ontwerper is van Gooiland, maar het is van Jan Duiker. Hij is te vroeg gestorvenen om echt bekend te hebben verworven.” 

Heb je nog een leuke fun fact over Gooiland? 

“Er is een tunnel tussen de Sint Vituskerk en Gooiland. Deze is gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels zijn beide ingangen niet meer zichtbaar, maar ze zijn er nog wel.” 

Als jij het ultieme event op Gooiland mag organiseren, hoe ziet dat er dan uit?   

“De hele locatie is dan gevuld. De beursvloer, spectaculair eten op het dakterras, inspirerende sprekers tegelijkertijd aan het woord in alle 16 subruimtes en bezoekers die blijven slapen. Dan bruist dat pand, echt niet normaal!” 

Wat is dé tip voor een succesvol event op Gooiland? 

“Laat je adviseren door een van onze professionele accountmanagers. Zij kennen de locatie als geen ander, komen met creatieve ideeën en werken zo mee aan de beste invulling van je evenement”. 

Ontdek Gooiland